Munnar - Indien dag 13

 En dag med moln & regn. Trots vädret åkte vi till nationalparken Eravikulam, 7 kilometer bort, det blev dock inte så lyckat p.g.a. vädret. Efter fem timmar kom vi hem blöta och frusna.. Det positiva är att vi i alla fall fick några bra bilder under utflykten. 
 
I morgon tar vi i bussen tillbaka till Kochi där vi stannar två nätter för att sedan flyga upp till Mumbai.
 
Jo och så var det ju det där med selfies... Jag vet inte hur många gånger en indier kommit fram till Victor och frågat om han/hon får ta en bild på honom eller en selfie tillsammans med honom. I går ville t.ex en indisk familj ta ett foto på Victor med elefanterna 40 meter i bakgrunden, och i dag var det en indier som kom fram och frågade om han skulle kunna få ta ett foto på Victor när han blickar ut över vattenfallet. Detta händer flera gånger varje dag! Victor är hur nöjd som helst, självförtroendet växer för varje gång & jag är rädd för att alla komplimanger tillslut kommer stiga honom åt huvudet så det exploderar (han har nu börjat kalla sig för kungen av alla selfies...) 

Munnar - Indien dag 12

 
Varit på en heldagstur med rikschaw bland Munnars berg & teplantager!

Klockan 8.00 bar det i väg - jag, Victor & chauffören Raju. Vi åkte ännu längre upp i bergen än vi redan är, förbi tusentals teplantager, ett flertal byar, djur (vilda) & vattenfall. Allt var så otroligt grönt och vackert, knappt några turister alls! Det är så svårt att beskriva den vackra miljön som finns här, ni får själva se på bilderna nedan, även fast det inte gör verkligheten rättvisa...

Av Raju fick vi reda på att det finns cirka 300 elefanter i Munnar. Nu tänker ni säkert att elefanterna i Indien har det dåligt, och visst, på många ställen är det så, men i denna lilla bergsby är är det dock lite annorlunda då dessa elefanter strövar fritt och används inte i olika turistsyften. Folket i Munnar är väldigt noga med att inte gå för nära eller skrämma dessa elefanter, som främst är på ängarna där man inte får gå (djungeln undviker elefanterna oftast då det är så mycket mygg där) På morgonen kan man ibland också möta de stora bjässarna efter vägen, detta gjorde dock inte vi. Bilderna jag tagit på elefanterna är från cirka 40 meters avstånd.

Blev väldigt många bilder i dag. Ska sammanfatta våra upplevelser av södra Indien om några dagar och då lägga upp mina favoritbilder som vi tagit.

På onsdag åker vi tillbaka till Kochi och på fredag tar vi flyget upp till Bombay!
 

Munnar - Indien dag 11

 
Efter en 6 timmar lång bussresa upp för trånga serpentinvägar är vi nu framme i den lilla bergsbyn Munnar, 1600 meter över havet. Munnar är bl.a. känt för att ha några av världens högst belägna teodlingar. Vägen hit var otroligt vacker, bilden ovan är tagen cirka 10 minuters promenad från vårt boende vid skymning. I morgon ska vi åka på en privat dagstur med en lokalinvånare som vi träffade för några timmar sedan, ska bli riktigt roligt!